Paavo ja Simo Kallioisen Suomen sota - Kaiho Nieminen

Paavo ja Simo Kallioisen Suomen sota

By Kaiho Nieminen

  • Release Date: 2011-01-31
  • Genre: Historical
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Read Paavo ja Simo Kallioisen Suomen sota by Kaiho Nieminen book description and reviews

Paavo ja Simo Kallioisen Suomen sota Kaiho Nieminen ebook - epub

Venäjän länsirajan tuntumassa sijaitseva Suomenniemi uinuu rauhassaan vielä syksyllä 1807, kunnes keisarilta käy käsky, että myös ”Vanhan Suomen” rajapitäjän on luovutettava miehiä sotaväkeen.

Voimainkoetukseen valmistautuvat suurvallat kasaavat kiireellä armeijakuntiaan, kun Kallioisen miehistyvät veljekset Paavo ja Simo liehittelevät pahaa aavistamatta samaa Nirkon tytärtä. Konkkareissun jälkikahinoissa veljesten tiet erkanevat: Paavo pakenee ”ruotsien” puolelle Ristiinaan ja Simo viedään köysissä Venäjän keisarilliseen kaartiin.

Suomen sota syttyy.

Puoli vuotta myöhemmin korpisaloilla rääsyyntyneet veljekset kohtaavat sattumalta. Solmittuaan keskinäisen rauhansopimuksen henkipatot aloittavat huimapäisen pakomatkan takaisin kotiseuduilleen.

Paavo ja Simo Kallioisen Suomen sota tekee Vänrikki Stoolin tarinoista tutun sodan tuntemattomista ihmiskohtaloista hilpeän traagisia ja väkevän uskottavia.

tags: Paavo ja Simo Kallioisen Suomen sota by Kaiho Nieminen eBOOK; Paavo ja Simo Kallioisen Suomen sota ePUB; Paavo ja Simo Kallioisen Suomen sota Audiobook; Kaiho Nieminen; Historical books.

User Comments