Näktergalen - Kristin Hannah

Näktergalen

By Kristin Hannah

  • Release Date: 2016-07-15
  • Genre: Fiction & Literature
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Read Näktergalen by Kristin Hannah book description and reviews

Näktergalen Kristin Hannah ebook - epub

Kvinnornas krig

I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara.
I krig förstår vi vilka vi är.


När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike.
Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val – om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden.
Allt eftersom kriget fortsätter blir bristen på mat och pengar akut, och den hotfulla situationen tvingar Vianne till allt större uppoffringar för att skydda sig själv och sin familj.

Samtidigt befinner sig Viannes syster Isabelle i Paris. Hon är en rebellisk artonåring som vägrar acceptera det franska nederlaget. När hon förälskar sig i en partisan dras hon med i motståndsrörelsen. För henne finns inga kompromisser och ingen väg tillbaka.

Kristin Hanna beskriver i Näktergalen kvinnornas krig, den tillvaro på hemmaplan som sällan skildrats. Hennes berättelse om de två systrarna i det ockuperade Frankrike blir en berättelse om styrka och kärlek i en omöjlig tid.

Översättare: Micka Andersson,

Omslagsformgivare: Elina Grandin

tags: Näktergalen by Kristin Hannah eBOOK; Näktergalen ePUB; Näktergalen Audiobook; Kristin Hannah; Fiction & Literature books.

User Comments