Utpressarna - Olov Svedelid

Utpressarna

By Olov Svedelid

  • Release Date: 1992-03-11
  • Genre: Mysteries & Thrillers
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Read Utpressarna by Olov Svedelid book description and reviews

Utpressarna Olov Svedelid ebook - epub

När hoten blir till blodigt allvar     

Roland Hassel är ute på spaning och gör ett rutinbesök på ett mindre flygbolag. Ägaren passar på att visa honom ett utpressningsbrev: "Betala – annars spränger vi ett plan och dödar din fru." Det rör sig om många miljoner men han har ändå inte brytt sig om hotet.

Plötsligt blir det allvar. Medan Hassel är där kommer beskedet om att ett taxiplan sprängts i luften med besättning och passagerare. Samtidigt blir Hassel vittne till att ägarens hustru skjuts till döds.

Detta är upptakten till en serie likalydande hot mot medelstora företag – betala eller vi spränger och dödar. Skräcken sprider sig och de flesta hotade betalar. Några önskar dock hjälp av polisen. Men trots omsorgsfull planläggning misslyckas polisen gång på gång med att spåra utpressarna. Varför?

Är det hårdföra politiska terrorister som står bakom dåden? Och vad är det man inbillar sig att Hassel vet? Gång på gång försöker hänsynslösa torpeder skrämma honom till tystnad och även oskadliggöra honom på de mest brutala sätt. De är ytterst nära att lyckas...

Utpressarna är den sextonde delen i serien om kriminalinspektör Roland Hassel.

Omslagsformgivare: Miroslav Sokcic

tags: Utpressarna by Olov Svedelid eBOOK; Utpressarna ePUB; Utpressarna Audiobook; Olov Svedelid; Mysteries & Thrillers books.

User Comments